Dirigent gezocht bij Harmonie KDO Maastricht

Forums: 

Harmonie Kunst Door Oefening Maastricht (KDO) zoekt per 1 februari 2018 een

Dirigent voor harmonieorkest (m/v)

KDO is een vereniging met 80 leden, die is opgericht in 1901 en bestaat uit een harmonieorkest, een drumband en een leerlingenensemble. Het orkest telt momenteel ongeveer 50 muzikanten. Het niveau van de muzikanten varieert tussen HaFa A- en ruim D-niveau. Gemiddeld geeft de harmonie 6-8 concerten per jaar en neemt ze deel aan marswedstrijden, processies, heiligdomsvaart, reuzenstoet, et cetera. De vaste repetitieavond van het harmonieorkest is op donderdagavond van 19.45 – 21.45 uur.
Binnen KDO vinden we het spelen op niveau belangrijk, maar stellen we het met plezier en in harmonie musiceren van aantrekkelijke muziek, voor zowel muzikanten als toehoorders, boven deelname aan (bonds )concoursen.
KDO wil door middel van muzikale optredens betrokken zijn bij de stad Maastricht. Ze streeft naar een aanpak waarbij vernieuwing en samenwerking centraal staan en wil een harmonie zijn waarin elke muzikant zich sociaal en muzikaal thuis voelt. De leden zijn actief betrokken en vormen bewust samen de harmonie.

Van onze nieuwe dirigent verwachten wij:
- Enthousiasme en vakkundigheid in zijn/haar vak (afgeronde conservatoriumopleiding HaFa Directie, in opleiding hiervoor, of een vergelijkbaar niveau)
- Bij voorkeur enkele jaren ervaring
- Muzikaal motiverende/uitdagende en inspirerende directie. Communicatief vaardig met muzikanten van verschillende leeftijden en muzikale niveaus en zijn/haar positie als collega en als dirigent hierin kunnen bepalen. Plezier en prestatie moeten als een prettige balans voelen
- Bereidheid om ervaringen te delen en veranderingen te begeleiden en doelen binnen de gestelde tijd te realiseren
- Sturing geven aan de muziekcommissie met het doel om zowel voor publiek als muzikant een eigentijds en verfrissend repertoire uit te voeren
- Betrokkenheid bij de vereniging als geheel en bereid om ook in breder opzicht een bijdrage te leveren (bv. jeugdbeleid, strategisch meedenken over toekomst en vernieuwing binnen KDO)
- Bereidheid om samen te werken en samen te musiceren met onze drumband en andere muziekverenigingen/koren op projectbasis
- Stimuleren en aanjagen van nieuwe initiatieven, ideeën en kansen
- Bij voorkeur wonend in de regio
- Bij voorkeur geen andere harmonie/fanfare in Maastricht

Heb je interesse in deze functie, stuur dan je motivatie met cv uiterlijk maandag 4 december 2017 naar info@kunstdooroefening.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 50 en 51 van 2017 en het voeren van een proefdirectie tijdens een repetitieavond vindt plaats in week 2 of 3 van 2018.

Meer informatie? Kijk op onze website www.kunstdooroefening.nl of neem contact op met Cécile Lejeune (secretaris), tel. 043-3474595, email info@kunstdooroefening.nl